Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polpette sugo

2021.04.21

paradicsomos-husgomboc.jpgpar-hug.jpg

Paradicsomos húsgombóc

Polpette sugo

 

Hozzávalók:

30 dkg darát hús

1 db zsemle (tejben áztatva)

1 db egész tojás

1 nagy fej hagyma aprítva

2 nagy cikk fokhagyma aprítva

kevés olíva olaj a hagyma pirításához

10 dkg reszelt parmezán sajt a darált húsba

1 kis dobozos konzerv paradicsom sűrítmény a darált húsba

10 dkg reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

700 ml-es üveg sűrített paradicsomlé bazsalikomos (passata)

700 ml víz+ 1 marhahúsleves kocka

A darált húshoz adjuk ezeket a fűszereket:

petrezselyem zöldje

őrölt szerecsendió

kakukkfű

bazsalikom

oregánó

bors

Körethez:

1 csomag ( 500 gramm) spagetti vagy makaróni száraz tészta (ami van)

só, kurkuma a főzővízbe

 

Először a mártást készítjük el. Majd forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük benne a gombócokat. Ha a mártást hígnak találjuk, vegyük ki a gombócokat egy tálba, és a mártást főzzük még egy kis ideig, ameddig meg nem felel az ízlésünknek.

Főzzük a tésztát al dentére a kurkumás és sós vízben, majd szűrjük le, és adjunk hozzá egy kicsit a mártásból. Keverjük el benne és tálaláskor tegyünk a tetejére gombócokat, majd öntsük le egy kevés mártással, szórjuk meg reszelt sajttal, és friss petrezselyemmel.