Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.26

Savanyú káposzta házilag

p1090146.jpgp1090147.jpg

Savanyú káposzta házilag

 

Hozzávalók:
1 kg gyalult káposzta
1,5 dkg só
néhány szem babérlevél
néhány szem bors
tehetünk bele 2-3 szelet birsalmát is (én nem tettem), mert nem volt.
Vizet nem szabad rátenni. Semmit ne tegyünk bele!
Elkészítés:
A hozzávalókat jól keverjük el egy tálban és hagyjuk
pár óráig állni, még levet ver.
Ezután nyomkodjuk bele az öklünkkel egy nagy műanyag vödörbe,
és ne zárjuk le, hogy az erjedéssel kijöhessen a gáz.
Meleg helyen hagyjuk forrni.
Pl. télen ne tároljuk fagyos helyen. 18-20 fokos hőmérséklet a legjobb.
Nekem ez kb. két hét volt, ameddig letisztult ez a mennyiség.
Amikor kitisztul, akkor üvegbe töltjük.                                                                                                          
Minden sort jó alaposan lenyomkodunk.
Tetején álljon a lé, inkább vegyük ki a fölös káposztát.
Ekkor szorítsuk rá az üvegre a tetejét, és tegyük a polcra.
Ha túl sok sót teszünk bele, akkor nem lesz jó az erjedés.
A receptben írt arány megfelelő.
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.